Splošni pogoji poslovanja za spletno trgovino Agroinvest.si

1. Poštnina

Artikli, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 1 do 3 delovnih dni po potrditvi vašega naročila. Artikli, za katere so navedeni roki daljši roki dobave, se dobavljajo direktno iz skladišča v Nemčiji in imajo rok dobave 10 do 14 delovnih dni. Pošiljke so lahko dostavljene na naslednji način:

Osebni prevzem

Osebni prevzem je mogoč po predhodnem dogovoru, in sicer na sedežu podjetja na naslovu Podgora 17b, 2394 Kotlje.

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

Pakete dostavljamo z Pošto Slovenije. Strošek poštnine odvisen od mase izdelkov: Do 500 g – 3,10 € (2,54 € + DDV) Nad 500 g – 5,29 € (4,34 € + DDV) Nad 120 € – brezplačna poštnina

2. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto www.agroinvest.si je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj račun) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Cene in ažurnost podatkov

Spletne cene veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine www.agroinvest.si in hkrati za nakupe, ki niso namenjeni nadaljnji prodaji. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Naročanje

Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Moj Račun obiskovalca (povezava Moj Račun). O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov www.agroinvest.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno pisno na naslov Agroinvest, Alen Šapek s.p., Podgora 17b, 2394 Kotlje ali po elektronski pošti na naslov info@agroinvest.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Podjetje Agroinvest, Alen Šapek s.p. bo kupcu vrnil že plačano kupnino. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Reklamacije

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita, razen pri nakupu revij ter za avdio in video posnetke, če je kupec odprl varnostni pečat. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo blago izročeno/prodano.

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:
  • plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v tem primeru Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice)
  • plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti, predračun je potrebno poravnati v roku 7 delovnih dni).
  • Plačilo preko Paypal
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani www.agroinvest.si dovoljujete, da podjetje Agroinvest, Alen Šapek s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Agroinvest, Alen Šapek s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Avtorske pravice

Spletno mesto www.agroinvest.si je v lasti podjetja Agroinvest, Alen Šapek s.p.Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila. Za morebitne spore je pristojno sodišče v Slovenj Gradcu.